Ένα περιοδικό ποικίλης ύλης!Μια παρεούλα για τα πάντα και όσους έχουν κατι χρήσιμο να μοιραστούν μαζί μας!


Ιστορικά συμπεράσματα..

1) Ο Πιθάρο ήταν ένας Ισπανός τυχοδιώκτης-κακοποιός που εκδιωκόμενος από την Ισπανία λίγο μετά την ανακάλυψη της αμερικανικής ηπείρου κατέφυγε στον Παναμά το 1530. Εκεί οργάνωσε μια εκστρατεία με 180 άντρες. Πήγαν στο σημερινό Περού της Λατινικής Αμερικής και κατέκτησαν τους Ίνκας, έναν λαό 20 εκατομμυρίων με πολιτισμό εφάμιλλο σε πολλά σημεία του Ευρωπαϊκού της εποχής εκείνης. Η πρωτεύουσα τους μπορούσε να ξεπεράσει το Παρίσι και το Λονδίνο της εποχής σε αρχιτεκτονική και τέχνες. Και όμως αιχμαλώτισε τον αυτοκράτορα τους με αιφνιδιαστική ενέργεια, καταλήστεψε το χρυσάφι και το ασήμι των Ίνκας ως λύτρα, μετά αντί να τον ελευθερώσει τον σκότωσε και έτσι διέσπασε την ενότητα τους, όρισε δικούς του αυτοκράτορες, , έφερε ενισχύσεις άλλων 150 αντρών. Οι ιοί και οι ασθένειες θέρισαν τους γηγενείς πληθυσμούς με ρυθμούς ασύλληπτους για την εποχή μας (σε μερικούς μήνες πολλά εκατομμύρια ανθρώπους). Έτσι, τελικά ένας άξεστος, κακοποιός που δεν είχε στον ήλιο μοίρα ούτε στην Ισπανία εκείνης της εποχής κατάφερε με 180 άντρες (+150 ενισχύσεις αργότερα) να κατακτήσει και να αφανίσει έναν θαυμαστό λαό πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων.

2) Οι Ιάπωνες στο Β' παγκόσμιο πόλεμο αφού είχαν περιοριστεί στην Ιαπωνία υποχωρώντας συνεχώς από τις θέσεις τους στον Ειρηνικό και έχοντας κατατροπωθεί από τις ΗΠΑ απέρριψαν την παράδοση ή την ανακωχή. Ο αυτοκράτοράς τους έβγαζε λόγους για ακόμη μεγαλύτερες θυσίες από τον Ιαπωνικό λαό. Οι αμερικάνοι πριν ρίξουν τις ατομικές βόμβες είχαν κυριολεκτικά ισοπεδώσει το Τόκιο και άλλα σημαντικά αστικά κέντρα. Τα μεγάλα Β52 πετούσαν νύχτα και έριχναν χιλιάδες μικρά εμπρηστικά βομβίδια. Οι Ιάπωνες δεν είχαν την αντιαεροπορική τεχνογνωσία των Γερμανών συμμάχων τους και τα περισσότερα σπίτια και κτήρια ήταν ξύλινα. Πέθαναν περισσότεροι πολίτες σε αυτό το ολοκαύτωμα από ότι με τις δύο πυρηνικές βόμβες. Ακόμη και τότε ο αυτοκράτορας δήλωνε ότι για να νικήσουν οι αμερικάνοι θα πρέπει να σκοτώσουν και τον τελευταίο ζωντανό Ιάπωνα και δεν συζητούσε καν για παράδοση. Τότε οι αμερικάνοι έριξαν τις πυρηνικές βόμβες. Ακόμη και τότε ο Ιάπωνας αυτοκράτορας έκανε διαπραγματεύσεις και δεν δέχτηκε αμέσως την άνευ όρων παράδοση. Τελικά κατάφερε να μείνει στο θρόνο του (με άλλο πολιτικό σύστημα και τον έλεγχο των ΗΠΑ) παραδίνοντας την Ιαπωνία.

3) Ο Χίτλερ προσπαθώντας να κατακτήσει τη Ρωσία έχασε 700,000 στρατιώτες και βέβαια τον πόλεμο. Οι ανώτεροι επιτελείς του έλεγαν ότι από ένα σημείο και μετά θα έπρεπε να υποχωρήσει γιατί οι απώλειες θα ήταν δυσβάσταχτες, αυτός όμως επέμεινε με φανατισμό και παθολογική μανία. Ήταν κοντά στην παραγωγή πυρηνικών όπλων και στην εκτόξευση πυραύλων. Παρόλα αυτά δεν ήθελε να ακούσει για υποχώρηση, ούτε καν προσωρινή, ούτε όταν οι δυνάμεις του περικυκλώθηκαν, ούτε όταν δεν μπορούσε να ανεφοδιάσει με τρόφιμα τους στρατιώτες του. Τελικά από τις 700,000 Γερμανούς στρατιώτες επέζησαν μόλις 10,000 περίπου και χάθηκε (ευτυχώς) ο πόλεμος γι’ αυτούς. Μετά τη λήξη του πολέμου οι ΗΠΑ και Ρωσία απασχόλησαν τους καλύτερους επιστήμονες των Ναζί και πολύ σύντομα ανακάλυψαν την πυρηνική βόμβα και τα αεριωθούμενα αεροπλάνα. Ο αρχηγός της αποστολής του ανθρώπου στη Σελήνη της ΝΑΣΑ ήταν ο καλύτερος στο αντικείμενο του (πυραυλικά συστήματα) επιστήμονας των Ναζί ο οποίος πήρε χάρη και ανέλαβε την αποστολή με την οποία ο άνθρωπος πάτησε στη σελήνη.